YABANCILARIN TÜRKİYE'DE ŞİRKET KURMASI
Yabancıların Türkiye’de şirket kurması, uygulamada yabancılar tarafından en çok merak konusu olan hususlardandır. Yabancıların Türkiye’de şirket kurması hususu , aslında oldukça avantajlıdır. Kaldı ki gün geçtikçe yabancı yatırımcılara devlet desteği de artmaktadır. Yabancıların Türkiye’de şirket kurması için belirli adımların atılması ve işlemlerin yapılması lazımdır. Yabancıların Türkiye’de şirket kurması konusunda, şirketin nasıl kurulacağı hangi türde kurulması lazım olduğu gibi çok fazla önemli kısım vardır. Bu konularda, alanında uzman ve deneyim sahibi bir avukattan alınacak hukuki danışmanlık, sürecin daha iyi biçimde ilerlemesi ve işlemlerin hatasız biçimde tamamlanması için önemlidir.
YABANCILAR TÜRKİYE’DE ŞİRKET KURABİLİR Mİ?
Yabancılar, lazım olan hukuki usulu tamamlayarak Türkiye’de şirket kurabilir. Bu durumda, yabancıların Türkiye’deki şirket kurma sürecini ilgilendiren, tanzim eden bir kanun vardır. 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımcılar Kanunu ile bu süreç ile alakalı hükümler bahsedilmiştir. Bu kanun kapsamında; yatırım serbestisi, yabancı yatırımcının özendirilmesi ve eşit muamele gibi konulara yer verilmesi ile beraber bazı hükümler ile yabancılara bazı güvenceler de verilmiştir.
Yabancıların Türkiye’de şirket kurmaları ile alakalı öncelikle bahsedilmesi gereken; yabancıların şirket kuruluşu ve ticari faaliyetleri ile ilgili hükümler ve kurallar, 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımcılar Kanunu, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu ile tanzim edilmiştir. Söz konusu kanunların yanı sıra, 4875 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile de destekleyici düzenlemeler oluşturulmuştur. Bu gerekçelerle, yabancılar tarafından Türkiye’de kurulmak istenen şirketler ile ilgili hukuki süreçte, bahsedilen kanunlara vakıf olunması veya vakıf olan bir avukattan hukuki yardım alınması son derece önemlidir.
YABANCILARIN TÜRKİYE'DE KURABİLECEĞİ ŞİRKETLER NELERDİR?
Türk Ticaret Kanunu kapsamında hazırlanmış farklı şirketler vardır. Bu şirketlerin her birinde, farklı isimler, özellikler ve hukuki düzenlemeler vardır. Yabancıların Türkiye’de hangi şirketleri kurabileceği konusunda, 4875 sayılı Kanun’un eşitlik ilkesi gereğince Türklerin kurma hakkına sahip olduğu şirketlerin hepsini kurabileceğinden bahsedilmiştir. Eski kanun yürürlükteyken, yabancıların böyle bir hakkı söz konusu değildi. Yabancılar, yalnızca limited ve anonim şirketi kurma hakları vardı. Fakat yeni kanun ile beraber yabancıların şirket kurma sürecinde maruz kaldığı kısıtlama kaldırılmış olup Türk Ticaret Kanunu’nda ifade edilen tüm şirket türlerini kurma hakları vardır.
Yabancıların Türkiye’de kurabileceği ticari şirketler nelerdir?
Şahıs şirketleri açısından;
Kollektif Şirket,
Komandit Şirket,
Adi Şirket,
Kooperatif Şirket,
Kurma hakkına sahip olup, sermaye şirketleri açısından;
Anonim Şirket,
Limited Şirket,
Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit Şirket, Kurabilirler.
Yabancıların Türkiye’de şirket kurma şartları, yabancı vatandaşın hangi şirket türünü kuracağına göre değişiklik gösterir.
Alanya Yabancıların Türkiye’de şirket kurması alanında sizlerinde konu ile alakalı Avukatlık hizmetlerine ihtiyaçlarınız var ise HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROMUZ olarak sizlere hizmet vermekten memnuniyet duyarız. Alanya bölgesinde sizlerinde Yabancıların Türkiye’de şirket kurması ile alakalı Avukatlık işlemlerinde ihtiyacınız var ise bizlere 0555 887 7007 numaralı hat üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Yabancıların Türkiye’de şirket kurması, alanya hukuk, alanya avukat
Benzer İçerikler
- Tapu İntikali Süreci: Alanya’da Miras Kalan Mülklerin Hukuki İşlemleri
- Alanya’da Gayrimenkul Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hukuki Noktalar
- Alanya Tapu İntikal İşlemleri: Miras ve Veraset İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
- İkamet İzni Başvurusu ve Reddine Karşı İptal Davası
- Oturma İzni Uzatma Başvurusu
- YABANCILAR İÇİN ŞİRKET KURMA PROSEDÜRÜ
- YABANCILARIN TÜRKİYE'DE ŞİRKET KURMASI
- YABANCI UYRUKLU OLAN EŞE BOŞANMA DAVASINDA HANGİ ÜLKENİN HUKUKU UYGULANIR?
- Yabancı Uyruklu olan Eşten Boşanma Davası
- YABANCILAR İÇİN TÜRKİYE’DE TAŞINMAZ SATIN ALMA İŞLEMLERİ REHBERİ
- Veraset İlamı ve İntikal İşlemleri
- Miras İntikali Nedir ?
- BOŞANMA TANIMA TENFİZ ( SORU-CEVAP)
- Tanıma ve Tenfiz Davası
- Gayrimenkul Hukuku
- İNŞAAT SÖZLEŞMELERİNDE BAZI UYUŞMAZLIK TİPLERİ
- DEPORT(SINIR DIŞI ETME) NEDİR?
- İNŞAAT SÖZLEŞMELERİNDE "TANIMLAMALAR" OLMASI NEDEN ÖNEMLİDİR?
- DOĞAL GAZ TÜKETİMİNE İLİŞKİN SİSTEM KULLANIM BEDELLERİ HAKKINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ
- Yabancılar Hukuku Nedir?
- Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı
- İKAMET İZİN TÜRLERİ VE VİZE MUAFİYETİ
- ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI
- Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Nedir?
- MİRASÇILIK BELGESİ İSTEMİ
- AİLE İKAMET İZNİ
- TANIMA VE TENFİZ DAVASI ÖRNEK DİLEKÇESİ
- DEPORT KARARINA İTİRAZ ÖRNEK DİLEKÇESİ
- DEPORTATION DECISION AND OBJECTION TO DEPORTATION DECISION
- DEPORT KARARI VE KALDIRILMASI