Türkiye’de Ev Alarak Oturum İzni Alınır Mı?
Türkiye’de Konut Satın Alarak Oturma İznine Sahip Olabilirsiniz
Alanya'da en çok karşılaştığımız sorulardan birisidir ev alarak oturum izni alınır mı sorusu. Şamil Taş Hukuk bürosu olarak bugün Türkiye’de Ev Alarak Oturum İzni Alınır Mı? sorusuna cevap arayacağız. Alanya'da faaliyet gösteren bir avukatlık ofisi olarak Alanya'da karşılaştığımız problemlerden de aktarmaya çalışacağız.
Türkiye ev alana oturum izni veren ülkelerden biridir. Bu yüzden, Türkiyede yaşamak isteyen birçok yabancı, ev alarak ikamet izni almanın mümkün olup olmadığını merak etmektedir.
Kısa dönem ikamet izni, en fazla iki yıl olarak alınabilir. Kanun ve yönetmeliklerle bildirilen şartları sağlayan yabancılar, yatırım yoluyla hem Türk vatandaşlığı hem de ikamet izni alabilmektedir.
Türkiye'de Ev Alan Bir Kimse İkamet İzni Alma Konusunda Nasıl Bir Yol İzlemesi Gerekir ?
Türkiye, ev satın alın almak ile ikamet izni verme haline imkan tanımaktadır. Hatta yabancı kişinin, ikamet izni belgesi için gerekli olan satışın yapılması adına Türkiye’ye gelme zorunluluğu da yoktur. Yabancı kişiler, bulunduğu ülkelerdeki Türk Konsolosluklarından avukatlarına vekaletname vererek avukatları aracılığıyla ev satın alabilmektedir.
Daire Alarak Oturum İznine Sahip Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler
6458 sayılı Uluslararası Koruma Kanunu gereğince, Türkiye’de evi bulunan yabancılar, kısa dönem ikamet izni başvurusunda bulunarak Türkiye’de ikamet izni alabilirler. Oturum izni belgesi alırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Şöyle ki;
Öncelikle Türkiye’de ev alarak ikamet izni almak için asgari bir tutar belirtilmemiştir. Herhangi bir değerdeki mesken nitelikli taşınmaz alınarak ikamet izni alınabilmektedir.
İkamet iznini yalnızca, taşınmazın tapudaki yasal sahibi alabilmektedir. Tapuda isimleri belirtilmediği takdirde söz konusu kişinin resmi nikahlı eşi ve 18 yaşından küçük çocukları ancak aile ikamet izni alabilmektedir. Tapuda isimleri belirtilmez ise bu ilgili kişiler kısa dönem ikamet iznine hak kazanamayacaktır.
Ortak tapu yolu ile daire alarak oturum izni almak mümkün değildir. Söz konusu durumda yalnızca tapuda adı geçenlerden bir kişiye oturum izni verilmektedir.
Taşınmaz sahibine genel olarak, bir yıllık ikamet izni verilmektedir. Taşınmaz satılmadığı takdirde yabancı kişilere yenileme imkanı sunulmaktadır.
Ev alarak oturma iznine sahip olan kişilerin, kamu düzeni ya da kamu güvenliği açısından ciddi tehdit oluşturduğunda, sağlık, eğitim ve zorunlu kamu hizmeti dışında ülkeden 1 yıldan daha uzun süre çıkış yaptığında oturma izinleri geçerliliğini yitirecektir.
Meskeni Bulunan Yabancı Kişiler için Gerekli Belgeler Nelerdir?
İkamet izni belgesi alabilmek için taşınmaz mala sahip olan yabancı vatandaşların aşağıda verilen belgeleri hazırlamış olması gerekir.
-İkamet İzni Başvuru Formu
-Pasaport veya yerine geçerli belgenin aslı veya fotokopisi
-Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan
-Geçerli Sağlık Sigortası
-Konutun şahsa ait olduğunu gösterir resmi, e imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli tapu senedi
Türkiye’de Ev Alma ile Oturum İzni Sahibi Olmanız Mümkün!
Türkiye’de oturum izni almak için mesken niteliğinde bir taşınmaz alınmış olması lazımdır. Dükkan veya arsa gibi yatırımlar ile ikamet izni alınması mümkün değildir. Oturum izni alabilmek için hukuki sürecin en doğru şekilde yürütülmesi adına ve hak kaybı yaşamamak için alanında ehil bir avukatla çalışmak daha uygun olacaktır.
Alanyada faaliyet gösteren vatandaşlık ve yabancılar hukuku alanında da çalışmakta olan Şamil Taş Hukuk Bürosu olarak ev alarak oturum izni almak isteyen yabancı vatandaşlara yardımcı olmaktadır. Sürecin nasıl ilerlediğiyle ilgili detaylı bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.
Türkiye’de ev alarak oturum izni, daire alarak oturum izni almak, oturum izni, ev alarak oturma izni, oturum izni belgesi, ikamet izni belgesi, Alanya avukat, Alanya hukuk ofisi, Alanya avukatlık ofisi, Alanya avukat, Alanya lawyer, Alanya ikamet izni, Alanya hukuk ofisi, Alanya hukuk bürosu, Alanya Avukat, Alanya hukuk bürosu, Alanya icra avukatı, Alanya ceza avukatı, Alanya boşanma avukatı, Alanya yabancılar ve vatandaşlık avukatı, Alanya gayrımenkul avukatı, Alanya hukuk, Alanya kira hukuku, Alanya ikamet izni danışmanlık, Alanya gayrimenkul danışmanı avukat, Alanya tazminat avukatı
Benzer İçerikler
- Tapu İntikali Süreci: Alanya’da Miras Kalan Mülklerin Hukuki İşlemleri
- Alanya’da Gayrimenkul Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hukuki Noktalar
- Alanya Tapu İntikal İşlemleri: Miras ve Veraset İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
- İkamet İzni Başvurusu ve Reddine Karşı İptal Davası
- Oturma İzni Uzatma Başvurusu
- YABANCILAR İÇİN ŞİRKET KURMA PROSEDÜRÜ
- YABANCILARIN TÜRKİYE'DE ŞİRKET KURMASI
- YABANCI UYRUKLU OLAN EŞE BOŞANMA DAVASINDA HANGİ ÜLKENİN HUKUKU UYGULANIR?
- Yabancı Uyruklu olan Eşten Boşanma Davası
- YABANCILAR İÇİN TÜRKİYE’DE TAŞINMAZ SATIN ALMA İŞLEMLERİ REHBERİ
- Veraset İlamı ve İntikal İşlemleri
- Miras İntikali Nedir ?
- BOŞANMA TANIMA TENFİZ ( SORU-CEVAP)
- Tanıma ve Tenfiz Davası
- Gayrimenkul Hukuku
- İNŞAAT SÖZLEŞMELERİNDE BAZI UYUŞMAZLIK TİPLERİ
- DEPORT(SINIR DIŞI ETME) NEDİR?
- İNŞAAT SÖZLEŞMELERİNDE "TANIMLAMALAR" OLMASI NEDEN ÖNEMLİDİR?
- DOĞAL GAZ TÜKETİMİNE İLİŞKİN SİSTEM KULLANIM BEDELLERİ HAKKINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ
- Yabancılar Hukuku Nedir?
- Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Avukatı
- İKAMET İZİN TÜRLERİ VE VİZE MUAFİYETİ
- ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI
- Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Nedir?
- MİRASÇILIK BELGESİ İSTEMİ
- AİLE İKAMET İZNİ
- TANIMA VE TENFİZ DAVASI ÖRNEK DİLEKÇESİ
- DEPORT KARARINA İTİRAZ ÖRNEK DİLEKÇESİ
- DEPORTATION DECISION AND OBJECTION TO DEPORTATION DECISION
- DEPORT KARARI VE KALDIRILMASI